اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator

اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator برای حرکت مکانیزم ولو به جای فشار گاز از فشار مایع استفاده می‌کنند. تقریبا همه‌ی طرح‌های اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator با استفاده از یک پیستون (به جای دیافراگم) فشار سیال را به نیروی مکانیکی تبدیل می‌کنند. رتبه‌ی فشار بالای اکچویتورهای پیستونی مزایای خود را از فشارهای سیستم هیدرولیک معمول عاریه گرفته است، و ماهیت روان کنندگی روغن هیدرولیک به چیره شدن بر خاصیت اصطکاک اکچویتورهای نوع پیستونی کمک می‌کند. با توجه به این موضوع که اکثر پیستون‌های هیدرولیکی با نرخ‌های فشار بالایی کار می‌کنند، می‌توان گفت که حتی اگر سطح پیستون نسبتا کم باشد، باز هم ایجاد یک نیرو محرکهی شگرف و عظیم توسط اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator امکان پذیر است. به عنوان مثال، فشار هیدرولیکی PSI 2000 اعمال شده به یک طرف پیستونی با قطر 3 اینچ، فشار محوری خطی‌ای بیش از 14000 پوند (7 تن) را تولید خواهد کرد.

علاوه بر این، انواع 
اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator قادر هستند که به سادگی نیروهای بسیار بزرگی را تولید کرده، و همچنین بعلت عدم تراکم پذیری روغن هیدرولیک، موقعیت یابی بسیار پایداری را ارائه دهند. برخلاف اکچویتورهای نیوماتیکی که سیال محرک (هوا) آنها حالت الاستیکی دارد، روغن درون یک سیلندر اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator تحت فشار عملکرد محسوسی را از خود نشان نمی‌دهد. اگر با استفاده از یک ولو کوچک ورود و خروج روغن به یک سیلندر هیدرولیکی را مسدود کنیم، اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator به طور محکم در موقعیت خود قفل می‌شود. مسلما این یک خصیصه‌ی مهم برای کاربردهای تثبیت موقعیت ولو خواهد بود، جایی که اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator باید وضعیت ولو را به طور محکم در یک موقعیت نگه دارد.














​​​​

برخی انواع 
اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator برای فراهم کردن قدرت سیال، خود دارای پمپ‌های الکتریکی کنترل شده هستند، به طوری که ولو عملا توسط یک سیگنال الکتریکی کنترل می‌شود. سایر انواع اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator با تکیه بر یک سیستم قدرت سیال جداگانه (پمپ، مخزن، کولر، ولوهای سولونوئیدی یا دستی، و غیره) فشار هیدرولیک مورد نیاز را فراهم می‌کنند. با این حال، سیستم‌های منبع فشار هیدرولیک، بعلت نیاز به تیوب کشی با دیوارهای ضخیم (برای اینکه حاوی روغن با فشار بالاست، و نیاز به پاکسازی سیستم از هر گونه حباب هواء و مشکل حفظ یک شبکه توزیع عاری از هر گونه نشتی، نسبت به سیستم‌های توزیع نیوماتیکی تمایل به محدوده (Span) فیزیکی محدودتری دارند. معمولا ساخت یک منبع روغن هیدرولیک کاربردی نبوده و سیستم توزیع به اندازهای بزرگ است که می‌تواند كل تأسیسات صنعتی را پوشش دهد. یکی دیگر از معایب سیستم هیدرولیکی در مقایسه با سیستم نیوماتیکی، عدم ذخیره سازی قدرت ذاتی می‌باشد. سیستم‌های هوای فشرده شده، بواسطه‌ی تراکم پذیری هوا (قابلیت ارتجاع)، به طور طبیعی انرژی درون هر حجم فشرده شده را ذخیره می‌کنند، و در نتیجه در صورت Shut down شدن کمپرسور اصلی، یک درجه‌ی مشخص از قدرت ذخیره شده را فراهم می‌کند. سیستم‌های هیدرولیکی به طور طبیعی این خصیصه‌ی مطلوب را ارائه نمی‌دهند.

​​​​

همانطور که در تصویر نشان داده شده در شکل زیر مشاهده می‌کنید یک 
اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator پیستونی  به یک ولو Shut - off بزرگ متصل شده است (برای استفاده در کنترل on/ off و نه Throttling). دو سیلندر هیدرولیکی را می‌توان در بالای بدنه‌ی گرد ولو مشاهده کرد که به صورت افقی نصب شده اند. مانند ولو پیستونی نیوماتیکی‌ای که قبلا نشان داده شد، این اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator نیز برای تبدیل حرکت خطی پیستون نیوماتیکی به حرکت چرخشی مورد نیاز برای چرخاندن تریم ولو، از یک مکانیزم رک و پینیون استفاده می‌کند.








​​​​​​​











از ویژگی‌هایی که در این تصویر آشکار نمی‌باشد، یک پمپ دستی هیدرولیکی است که در صورت خرابی سیستم هیدرولیکی می‌توان به وسیله آن به صورت دستی ولو را تحریک کرد.​​​​​​​

اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator
اکچویتور هیدرولیکی Hydraulic Actuator