استاد بولت Stud Bolt

استاد بولت Stud Bolt نوع خاصی از انواع پیچ هاست که بیشتر برای بستن فلنج ها در صنایع سنگین مانند نفت و گاز و پتروشیمی، و هر جایی که لوله کشی های عظیم دارد، مورد استفاده قرار می گیرد. تفاوت استاد بولت Stud Bolt با دیگر انواع پیچ در شکل ظاهری آن است. استاد بولت Stud Bolt ها یک از یک شفت سرتاسر روزه تشکیل شده اند که در هیچ طرف خود سر ندارند و از دو سمت توسط مهره بسته می شوند.











​​​​​​​


استاد بولت Stud Bolt اتصالات اصلی و مادر صنایع نفت و پتروشیمی هستند که هم در خطوط انتقال سیالات (مایعات مانند نفت و گازها مانند گاز طبیعی) بصورت اتصالات اصلی فلنج ها مورد استفاده قرار میگیرند. استاد بولت در اتصالات بسیاری از شیر آلات صنعتی و همچنین در اتصالات تاسیسات ساختمانی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. استاد بولت ها شکل ساده ای دارند و گاهی به اشتباه با پیچ های متری گرفته میشوند چرا که در واقع به شکل یک مفتول تمام دنده هستند. اما در واقعاستاد بولت Stud Bolt ها دارای حساسیت بالایی از تولید و فرایند ها و عملیات های حرارتی دقیق و پیچیده ای هستند تا حداکثر سختی و تنسایل را داشته باشند. استاد بولت Stud Bolt ها طبق استاندارد ASTM A193 که یک استاندارد اینچی در دستگاه آمریکایی می باشد و در گرید های مختلف فولادی و استیل تولید می شوند. گرید های فولادی پر کاربرد استاد بولت Stud Bolt گرید B7 , B16 و گرید های استنلس استیل آن B8 , B8M می باشند.











​​​​​​​اتصال استاد بولت ها همراه با دو مهره در دوسر از گریدی برابر با خود
استاد بولت Stud Bolt تکمیل می شود که استاد بولت نیز مطابق با استاندارد ASTM A194 تولید می شود. استاد بولت ها با وجود ظاهر بسیار ساده ای که دارند به سبب استفاده آنها در صنایع حساس مثل نفت و پتروشیمی طبق استاندارد های دقیق با عملیات حرارتی بسیار دقیقی تولید میشوند

استاندارد استاد بولت ها
استاد بولت Stud Bolt ها تحت توابع دمایی طبق استاندارد های متنوعی تولید می شوند و متریال مناسب برای تولید و ساخت این استاد بولت ها استاندارد ASTM می باشد در که متداول ترین و رایج ترین نوع آن استاندارد ASTM A193 است که پیچ های استاد بولت با این استاندارد از جنس فولاد آلیاژی و فولاد ضد زنگ هستند که در اتصالات لوله ای بسیار پر کاربرد می باشند کاربرد دیگر آنها در شیر ها و فلنج های فشار قوی و درجه حرارت بالا می باشند.

گام و رزوه استاندارد استاد بولت ها
به رزوه های درشت و بزرگتر UNC و یا UNRC می گویند. این نوع رزوه کاربرد زیادی دارد و از آن استفاده گسترده ای می شود. برای متریال نرم و مواد کم مقاومت از این مدل از رزوه استفاده می شود.مثل آهن ، مس، فولاد ضعیف و ... .همچنین برای آلیاژ های نرم تر مانند الومینیوم نیز کاربرد دارد. این رزوه در شرایط بد قدرت تحمل بالایی دارد و باعث می شود سرعت مونتاژ را افزایش دهد.



​​​​​​​


​​​​​​​




















​​​​​​​



متداول ترین گرید استاد بولت ها
گرید B7 متداول ترین و پر مصرف ترین کلاس
استاد بولت Stud Bolt ها می باشد و طبق استاندارد A193 تولید شده و تا دمای 420 درجه سانتیگراد کارکرد بالا وطول عمر لازم را دارد وهمراه با مهره با استاندارد A194 2H و واشر با استاندارد F436 به کار می رود استاد بولت Stud Bolt B7 از جنس فولاد همراه با مقدار حدود یک درصد کروم Cr و مقدار کمی مولیبدن Mo می باشد همچنین در فلنچ های صنعتی و داکت ها با دمای بالا از آن استفاده می شود.
استاد بولت B7 به صورت تمام رزوه شده می باشد که سر آن نیز پخ شده است و همراه دو مهره سنگین کاربرد دارد همچنین علامت B7 بر روی قسمت انتهایی آن حک شده است و به صورت سیاه کاری و روغن اندود یا آبکاری گالوانیزه سرد ، گرم و داکرومات تولید می شود.




​​​​​​​









استاد بولت B8
B8 از جنس استیل 304 می باشد و با دنده های اینچی یا متریک تولید و عرضه می شوند ، این
استاد بولت Stud Bolt ها مقاوم به خوردگی و رطوبت هستند و دارای دو کلاس 1 و2 می باشند که در کلاس 2 به علت خواص مکانیکی بالاتر و با توجه به درصد کربن پایین تحت عملیات اکسترود و چقرمه شدن قرار می گیرد.
استاد بولت B8 همراه واشر با استاندارد SS304 و مهره با استاندارد A194 G8 به کار می رود . و در اتصالات لوله ها ، کشتی سازی ، خطوط انتقال آب ، فلنج و ... کاربرد دارد همچنین در ساختار آنها 18 تا20 درصد کروم موجود است و مقاومت حرارتی آنها تا دمای 570 درجه سانتی گراد می باشد.
















​​​​​​​

استاد بولت B8M
پایداری و مقاومت
استاد بولت Stud Bolt های B8M در برابر عواملی که باعث خوردگی می شوند به مراتب از B8 بیشتر است همچنین تفاوت دیگرشان در نوع استیل آنهاست جنس استاد بولت B8M استیل 316 می باشد ‌. مقدار کروم در استاد بولت B8M حدود 18-16 درصد می باشد که 2 درصد کمتر ازاستاد بولت B8 می باشد ولی مقدار نیکل 14-10 درصد و مقدار مولیبدن این فولاد 3-2 درصد می باشد نام استیل نگیر این گرید به این علت می باشد که استیل 316 توسط اهنربا جذب نمی شود.









​​​​​​​








​​​​​​​

استاد بولت B16
از استاد بولت B16 در صنایعی که نیاز به دماهای بالا دارند مانند صنایع نفت و گاز استفاده می شود. مهره ای که همراه با آن استفاده می شود طبق استاندارد A194 G4 می باشد از استاد بولت B16 در دماهای بالای 550 درجه سانتیگراد استفاده می کنند همچنین در درجه بالای 420 درجه سانتیگراد طول عمر استاد بولت - B16 2.5برابر استاد بولت B7 می باشد.
این استاد بولت ها به صورت اینچی و متریک ساخته و عرضه می شوند. ولی دلیل این استقامت بالای استاد بولت B16چیست ؟استقامت بالای استاد بولت B16 به دلیل حضور کروم مقادیر بیشتر مولیبدن وحضور وانادیوم می باشد تفاوت در مقاومت حرارتی بین
استاد بولت Stud Bolt های B7 و B16باعث تفاوت در انتخاب آنها می شود.

استاد بولت داکرومات
فرایند داکرومات در
استاد بولت Stud Bolt ها در دمای 350 درجه انجام می گیرد. از پوشش داکرومات به دلیل داشتن مقاومت بالا و استحکام در خورده شدن در ساخت پیچ و مهره ها استفاده می گردد. علاوه بر این استفاده از آنها در استاد بولت ها رایج می باشد .دلیل رواج آن نیز به این دلیل است که نیازی به اور سایز شدن نخواهند داشت و هنگام اسمبل کردن به سادگی بسته می شوند. این استاد بولت Stud Bolt ها مقاومت زیادی در برابر رطوبت دارند. به طورکلی تفاوت کلی استاد بولت ها در متریال و کارایی آنها می باشد.

نحوه ساخت پیچ استاد بولت
این قطعه توسط کوره قوس الکتریکی، چندین بار ریخته‌گری شده و پس از انجام عملیات حرارتی به صورت میلگرد براق در می‌آید. ابزار مذکور با توجه به نوع کاربری خود و همچنین منطقه مورد استفاده با آبکاری‌های مختلف همچون گالوانیزه، کارباید و داکرومات عرضه می‌شود.
این میلگردها در شرکت‌های ساخت پیچ و مهره به
استاد بولت Stud Bolt​​​​​​​ تبدیل می‌شوند که به عنوان اتصالات صنعتی حساس در صنایعی که از مواد اولیه قابل اشتعال و پرهزینه استفاده می‌کنند؛ مورد استقبال قرار می‌گیرند.

استاد بولت Stud Bolt
استاد بولت Stud Bolt
استاد بولت Stud Bolt
استاد بولت Stud Bolt
استاد بولت Stud Bolt
استاد بولت Stud Bolt
استاد بولت Stud Bolt